Därför ska du träna! 5 största forskningsrapporterna i världen

Därför ska du träna! En sammanfattning av de 5 största forskningsrapporterna i världen

Träning har länge varit en hörnsten för en hälsosam livsstil, och vetenskaplig forskning har bekräftat dess många fördelar för både kropp och sinne. I denna artikel kommer vi att utforska de fem största forskningsrapporterna i världen som belyser de överväldigande hälsofördelarna med regelbunden träning.

1. World Health Organization (WHO): Fysisk aktivitet och hälsa

WHO har utfört omfattande studier som fastställer att regelbunden fysisk aktivitet minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, typ 2-diabetes, och vissa former av cancer. Rapporten betonar att träning även förbättrar mental hälsa, minskar risken för depression och främjar en sund viktreglering.

2. The Lancet: Global Burden of Disease Study 2017

Denna omfattande studie, publicerad i den medicinska tidskriften The Lancet, visar att brist på fysisk aktivitet är en av de viktigaste riskfaktorerna för icke-smittsamma sjukdomar. Studien betonar att ökad fysisk aktivitet kan förebygga och behandla en rad hälsotillstånd, inklusive hjärt- och kärlsjukdomar, typ 2-diabetes och vissa former av cancer.

3. American College of Sports Medicine (ACSM): Exercise is Medicine Initiative

ACSM har lanserat ”Exercise is Medicine” som en global hälsoinitiativ som syftar till att få vårdgivare att inkludera fysisk aktivitet som en viktig del av patienters hälsoplaner. Forskningen stöder att träning inte bara är en förebyggande åtgärd, utan också en kraftfull behandlingsmetod för befintliga sjukdomar.

4. Harvard T.H. Chan School of Public Health: The Benefits of Physical Activity

Forskning från Harvard framhåller att regelbunden träning kan förlänga livet, minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar, förbättra kognitiv funktion och minska risken för vissa former av cancer. Studien betonar också att träning inte behöver vara extrem, utan att även måttlig aktivitet ger betydande hälsofördelar.

5. Centers for Disease Control and Prevention (CDC): Physical Activity for a Healthy Weight

CDCs forskning pekar på att fysisk aktivitet är avgörande för att upprätthålla en sund vikt och förhindra övervikt och fetma. Dessutom visar studier att regelbunden träning är en viktig faktor för att hålla vikten stabil efter viktminskning.

De fem största forskningsrapporterna i världen bekräftar enhälligt de oändliga hälsofördelarna med regelbunden träning. Att inkludera fysisk aktivitet som en central del av en hälsosam livsstil är avgörande för att främja långsiktig välbefinnande och minska risken för en rad allvarliga sjukdomar. Oavsett ålder eller fysisk förmåga, är det aldrig för sent att dra nytta av de positiva effekterna av träning på hälsan.

Så – slut på ursäkterna – sätt igång redan idag!

Kvalificera dig för vårt gratis träningsprogram!

🏠 All träning utförs hemma – du behöver inget gymkort!
✋ 💣 ❤️ Obegränsat stöd & pepp från PT William varje vecka
🥇 Nya program varje vecka
💳 Inga kostnader, inga förbindelser
📲 Träningsprogram för hem & gym

Taggat med:

🙌 Läs mer ❤️