Den bästa tiden att träna på!

Finns det en bästa tidpunkt att träna för viktminskning eller bygga muskler? Är morgonträning eller kvällsträning bättre? Här är vad du behöver veta för att fatta det bästa beslutet för dina personliga mål och livsstil.

Är det bättre att träna tidigt på morgonen eller när du kommer hem från jobbet? Är lunchtid den bästa tiden? Eller är det okej efter middagen? Hur är det precis innan sängen?

Här är det korta svaret: Den bästa tiden att träna beror på dina egna personliga preferenser och livsstil.

Med andra ord: Låt oss säga att vetenskapen sa att du kan bränna fler kalorier när du tränar klockan 4 på morgonen. Men klockan 04.00 är inte riktigt ett alternativ för dig… så det slutar med att du hoppar över dina träningspass lika ofta som att du gör dem. Är kl 04:00 då verkligen den ”bästa” tiden bäst för dig? Antagligen inte.

Din ”bästa” tid att träna är när du konsekvent kan genomföra träning efter träningen, vecka efter vecka, månad efter månad!

Som sagt, du kan vara lite strategisk i HUR du närmar dig träningspass vid vissa tider på dagen. Så låt oss jämföra fördelarna med olika tider på dygnet och arbeta på att göra din ”bästa” träningstid ännu bättre!

Hur du får ut det mesta av morgonträningen

Om du har problem med att komma med ursäkter eller konsekventa, kan morgonen vara din bästa tid att träna. När du väl anpassar dig till att ställa in ditt larm lite tidigare kan du börja resten av dagen med vetskapen om att ditt träningspass är klart och ur vägen!

Tidig morgonträning kan också sätta tonen för en hälsosammare dag, vilket gör det lättare att hålla sig till din måltidsplan och ge dig energi för dagen.

Kvalificera dig för vårt gratis träningsprogram!

🏠 All träning utförs hemma – du behöver inget gymkort!
✋ 💣 ❤️ Obegränsat stöd & pepp från PT William varje vecka
🥇 Nya program varje vecka
💳 Inga kostnader, inga förbindelser
📲 Träningsprogram för hem & gym

Hur du får ut det mesta av eftermiddags-/kvällsträningen

Många av oss är inte morgonmänniskor och har låg energi när vi vaknar. Andra har knappt tillräckligt med tid för att få barnen upp och ut genom dörren, än mindre träna.

Om morgonen inte är din grej kan ett eftermiddags- eller kvällsträning vara bäst. Och det finns faktiskt många fördelar med att träna senare på dagen.

Din styrka, uthållighet och flexibilitet är allt bättre efter att du har varit igång ett tag och ätit några måltider att använda som bränsle. Träning är också ett bra sätt att minska stress, så att träna efter en lång dag på jobbet är ett bra sätt att stressa av lite.

Ett potentiellt negativt med att träna senare på dagen är att det är lättare att komma med ursäkter – och en bättre chans att livet kommer i vägen.

Hur är det med träning sent på kvällen? Många människor tycker att träning för nära läggdags negativt påverkar deras förmåga att somna. Men detta är definitivt inte sant för alla. Faktum är att vissa människor tycker att de sover bättre efter ett svettpass på kvällen!

Om eftermiddags- eller kvällsträning är ditt enda alternativ, överväg att prioritera kosttillskott med örter som kan hjälpa dig att somna snabbare och sova längre.

Tror du inte att du har någon tid att träna? Vi kan hjälpa dig!

Taggat med:

🙌 Läs mer ❤️