Bästa övningarna för en snyggare överkropp!

Om du letar efter de bästa träningspassen för överkroppen kan du sluta leta!

Sanningen är att det finns massor av överkroppsträning på internet. Så hur ska du veta vilka som faktiskt fungerar?

Om ett överkroppspass är effektivt eller inte beror på tre saker:

  1. Träffar det alla olika muskelgrupper i din överkropp?
  2. Har du rätt form?
  3. Är det ett lätt träningspass?

Det betyder att du måste slå din rygg, bröst, axlar, biceps och triceps i ett. Du måste göra alla övningar korrekt. Och du måste kunna träna utan att spendera timmar och timmar på gymmet.

Det är därför det här är bättre än de andra överkroppsträningen som du har provat. Det gör alla tre och mer!

Detta överkroppspass kommer att vara tre set (två övningar utförda rygg mot rygg), riktade mot alla olika muskelgrupper. Och det kommer bara att bestå av motståndsbandsövningar. Vilket gör det möjligt att göra hemma eller till och med på resa!

Överkroppens träningslayout

  • 3 superset
  • 4 set
  • 10-12 reps per set
  • 1 minuts vila mellan varje set

Övningarna:

Superset & Bicep

Börja med att sitta på marken med fötterna rakt ut framför dig. Därifrån ska du haka fast bandet i fotvalvet. Ta sedan tag i bandet nära dina fötter och luta dig tillbaka i en 90 graders position med armarna rakt ut framför dig. Du kommer då att fokusera på att köra tillbaka armbågarna i linje med naveln och återgå till startpositionen. Upprepa i 10-12 reps och gå rakt in i lockarna.

Efter det kommer du att gå upp och stå på bandet. Ta tag i handtagen du kommer att placera dina fötter bredd beroende på hur svår du vill att curlen ska vara. Håll sedan armbågarna i samma position hela tiden, rulla vikten hela vikten uppåt och återvänd långsamt neråt. Upprepa i 10-12 repetitioner och vila sedan i en minut. Gör sedan 3 set till.

Armhävningar & Tricep

Här lindar du bandet runt ryggen och tar tag i det där det passar bäst för dina förmågor. Efter att ha valt din armbredd kommer du att hamna i push-up-position med händerna tryckande ned ovanpå banden. Håll bandet lindat runt dina nedre axlar, gå ner och gör en vanlig armhävning. Håll axlarna tillbakarullade och fokusera på att köra ihop armbågarna för att koppla ihop bröstet. Upprepa i 10-12 reps och gå direkt in i tricepsextensions.

För tricepsförlängningarna kommer du att sitta på bandet och lyfta upp det över huvudet. Ta tag i den där det passar bäst för dina förmågor och höj dina armbågar. Därifrån, håll armbågarna på samma plats, kör upp händerna och kläm ihop triceps. När dina armar är raka, sänk ner händerna tills du precis har passerat en 90 graders vinkel och gå in i nästa rep. Upprepa i 10-12 repetitioner och vila i en minut. Gör sedan ytterligare 3 set och gå in i det sista supersetet.

Axelpress Superset & laterala höjningar

För denna övning kommer du att börja stå med bandet under fötterna. Du kommer att vilja hålla ihop fötterna så att övningen inte blir för svår att utföra ordentligt. Därifrån vill du föra fram armbågarna något, tryck sedan handtagen uppåt och samman upptill. Sänk sedan armarna tills armbågarna är precis över 90 grader och gå in i nästa rep. Upprepa i 10-12 repetitioner och gå rakt in i laterala höjningar.

För denna övning kommer du att fortsätta att stå på motståndsbandet. Men istället för att trycka upp handtagen ska vi börja med armarna nere vid vår sida och pressa handtagen utåt. Genom att fokusera på att trycka utåt, istället för att höja dig, kommer du att engagera mindre av din trapmuskel för att hjälpa till med bättre isolering av delt. Lyft tills dina händer är i nivå med axlarna och för tillbaka armarna ner till din sida. Upprepa i 10-12 reps, gör ytterligare 3 set och du är klar med träningen!

Nästa gång du letar efter träningspass för överkroppen att testa, prova det här och låt oss veta hur du gillar det nedan!

Kvalificera dig för vårt gratis träningsprogram!

🏠 All träning utförs hemma – du behöver inget gymkort!
✋ 💣 ❤️ Obegränsat stöd & pepp från PT William varje vecka
🥇 Nya program varje vecka
💳 Inga kostnader, inga förbindelser
📲 Träningsprogram för hem & gym

Taggat med:

🙌 Läs mer ❤️