10 saker som får dig att må bättre – från morgon till kväll! 

Ibland är det svårt för mig att avgöra vad som är det mest hälsosamma valet eftersom både prestation och välbefinnande kan vara stressande. Att fokusera på prestation kan leda till idrottsframgång, medan att prioritera välbefinnande kan vara skonsammare både fysiskt och mentalt, men det är svårare att mäta.

Handlar det om att bara må bra eller att bara prestera?

Jag tycker ofta att vi komplicerar saker för mycket när vi försöker bli hälsosamma medvetet. Det bästa sättet är inte att göra en stor förändring och tänka att ”nu ska jag springa milen på 40 minuter” varje vecka, dricka gröna supersmoothies eller helt förändra din livsstil. Det mest hållbara är att smyga in små enkla saker som inte skapar stress utan snarare ger dig något att se fram emot.

10 saker som får dig att må bättre – från morgon till kväll!

1. Börja dagen med att ta hand om dig själv genom att äta frukost och dricka en kopp varmt te i lugn och ro. Utför din favoritaktivitet, oavsett om det är yoga eller styrketräning. Glöm inte att skicka positiva tankar till dig själv på samma sätt som du gör till människorna du älskar.

2. Ta dig tid för en kort promenad på väg till jobbet eller när du kliver av bussen. Försök välja den soliga sidan av vägen även om det betyder att du måste gå över gatan och förlora 1 minut. Genom att andas djupt och ta in lite solsken kan du samla tankarna och förbereda dig för dagen.

3. Eller så kan du lyssna på musik meditativt och bara låta dina tankar komma och gå som de vill. Ifall du vill ha mer inspiration kan även podcaster vara intressanta att lyssna på.

4. Se till att ha något gott vid varje måltid. Det behöver inte vara något extravagant, till exempel kan man lägga lite rostade nötter på maten eller njuta av en god eftermiddagssnack med mango och kokos.

5. Ta regelbundna 5-minuters pauser på jobbet och utför fysiska aktiviteter såsom stretching, solhälsningar, stående övningar vid höjbara skrivbord, sittande på en pilatesboll eller promenera runt kontorslandskapet.

6. Träffa en vän över lunchtid och koppla bort från dator, mobil och arbetsrelaterade samtal. Uppdatera varandra om livet, eventuella framtidsplaner och hur ni mår, på ett ärligt sätt.

7. Fokusera på att jobba klart och undvik att checka mejlen och Facebook tills du har gjort det som behöver göras före en viss tidpunkt. När du är klar kommer du att kunna koppla av och känna dig mindre stressad.

8. Promenera hem och hämta barnet eller handla mat. Ta en stund för att tänka ut vad ni ska ha till middag innan hungern kommer. Eller bara ta det lugnt och andas djupt.

9. När du är hemma, se till att vara närvarande och fokusera på en sak i taget. Stäng av tankarna på jobbet och sätt istället fullt fokus på att lyssna på dina familjemedlemmars samtal, äta en lugn middag och läsa en saga för barnen. Därefter kan du koppla av genom att ta ett fotbad eller ägna dig åt dina hobbies.

10. Ta det lugnt. Tänd några ljus, sätt dig bekvämt i soffan, dröm dig bort eller prata med din partner. Du kan också gå och lägga dig en timme tidigare med en bra bok. Det är riktig lyx.

Vad innehåller din lista? Vad gillar du att göra som får dig att må bättre? Hur kan du inkludera det i ditt dagliga liv?

Ta hand om dig själv och glöm inte att njuta av de enkla sakerna – så ofta du bara kan!

Taggat med:

🙌 Läs mer ❤️