3 saker som gör att du lägger på dig fett på magen

Att bli av med bukfettet är särskilt utmanande för män med lågt testosteron. Det bästa sättet är att undvika att lägga på dig bukfett från början. Men om det redan är för sent och om du känner att fettet sitter ordentligt, finns det några tips som kan hjälpa dig att bli av med det.

Fettet som samlas på magen, även kallat bukfett, är skadligt för hälsan av flera anledningar. Det ökar risken för sjukdomar som diabetes, hjärt-och kärlsjukdomar samt cancer, vilket är mycket oroväckande. Det gäller inte bara personer som lider av extrem övervikt, utan även personer med för mycket fett på magen kan drabbas av allvarliga hälsoproblem.

Fettet på magen fungerar som en täckning för dina magrutor. Trots att du tränar intensivt, gör cirkelträning eller isolerande styrketräning för magen, kommer du inte kunna se dina magrutor tydligt om du inte blir av med fettet på magen.

Det är inte så svårt att bli av med fettet på magen som man tror. Det är inte enkelt, men det finns konkreta metoder att göra det på. Det tar bara tid och kräver tålamod. Låt oss först titta på några vanliga orsaker till varför du lägger på dig mycket fett på magen, innan vi går igenom några saker du kan göra annorlunda.

I denna artikel får du lära dig hur du kan minska risken för bukfetma och undvika många allvarliga sjukdomar. Här finns också snabba tips för att bli av med magfettet och råd om träning och kost för att få synliga magrutor. Efter att ha läst artikeln kommer du att veta vad du ska undvika och vad du bör fokusera på.

Du äter socker

Socker är den främsta orsaken till ansamling av bukfett. Det är möjligt att du konsumerar mer socker än du tror, särskilt om du dricker många söta drycker som läsk, energidrycker, kaffe och te med tillägg av socker, mjölk eller andra sötningsmedel.

Det finns olika typer av kolhydrater precis som det finns olika typer av protein, till exempel animaliskt protein och sojaprotein. Forskning visar att socker kan orsaka magfett och att personer som dricker mycket läsk har sämre insulinkänslighet och mer magfett. Därför är det viktigt att inte bara titta på vilken typ av näringsämne vi konsumerar utan även vad det består av.

Eftersom kalorier i flytande form inte är lika mättande som mat, kan du lätt konsumera för mycket läsk och liknande drycker samtidigt som du ökar risken att lägga på dig magfett. Därför är det en bra idé att undvika drycker med socker, som generellt bör undvikas, särskilt om du vill hålla borta från magfett.

Du dricker alkohol

En vanlig orsak till magfett är att man konsumerar mycket alkohol. Alkohol kan ha en stor negativ inverkan på kroppsfett, övervikt och bukfetma, vilket kan försämra dina resultat.

Att dricka alkohol hämmar fettförbränningen och gör det enklare för kalorierna att lagras som kroppsfett. Forskning visar att män som dricker alkohol löper upp till 80% högre risk att få magfett än de som inte gör det. Detta kan vara oroande om du försöker undvika bukfetma eller försöker minska i vikt.

Även om det finns en koppling mellan alkoholkonsumtion och magfett, behöver du inte nödvändigtvis avstå helt från alkohol för att eliminera det. Men det är viktigt att vara medveten om riskerna och konsekvenserna. Om du vill göra allt du kan för att minska eller bli av med kroppsfett kan det vara klokt att minska din alkoholkonsumtion eller avstå från att dricka alkohol under en period.

Du rör på dig för lite

Det är en välkänd och bekräftad fakta att människor idag rör sig mindre och är mer stillasittande jämfört med tidigare. Detta leder till ökning av kroppsfett, särskilt runt magen. Det är ingen sensationell nyhet, men viktigt att hålla i åtanke för att undvika övervikt.

Eftersom vi använder smarta telefoner och tittar mer på TV samt blir mindre aktiva, är det viktigare än någonsin att vara fysiskt aktiv. Om du inte vill uppleva ökning av fettansamling med åldern, försämrad hälsa och ökad midja, behöver du vidta åtgärder för att undvika detta.

En studie indikerar att personer som fortsätter med styrketräning ett år efter att ha gått ner i vikt, kan minska risken för bukfetma och fettbildning på magen i högre utsträckning. Om du har lyckats med att minska din vikt och sedan slutar med regelbunden träning, men fortsätter att övervaka din kost, finns det fortfarande en risk att du kan återfå det fett som du hade förlorat på magen

Lösningen: Så blir du av med fett kring magen – smarta övningar!

Tips och övningar

Taggat med:

🙌 Läs mer ❤️