Så blir du av med fett kring magen (tips och övningar)

Kämpar du för att få bort överflödigt fett från magen? Då är du inte ensam.

En av de största bovarna i dramat är stress och dålig kost. Hormoner är såklart också en stor del men eftersom du inte kan påverka de så mycket så har jag valt att fokusera på det som du kan förändra. Nämligen träning och kost.

Bra magövningar!

Ta reda på ditt midjemått

För att ta reda på ditt midjemått mäter du ditt midjeomfång när du står och andas ut på den smalaste punkten mellan revbenen och höften strax ovanför naveln – men se till att du gör det utan kläder! Dela sedan detta tal med höftomfånget. Omkretsen av höfterna ska mätas på den bredaste punkten. Ett förhållande som är högre än 1,0 för män och 0,8 för kvinnor indikerar en potentiell risk för medicinska problem eller komplikationer.

Forskning har visat att kvinnor med ett mått på 0,7 eller lägre och män med ett värde på 0,9 eller lägre har en utmärkt hälsa och fertilitet.

Se till att minska stressen i ditt liv

Kvinnor i klimakteriet har ofta problem med kroppsförändringar, eftersom deras vikt kanske inte varierar nämnvärt, men deras proportioner kan förändras. Denna förändring orsakas av följande orsaker: När östrogen- och progesteronnivåerna sjunker ökar testosteron, kortisol och insulin, vilket leder till att kroppens proportioner förändras.

Med andra ord: det är viktigt att inse att du i första hand bör fokusera på att minska stressnivån. Även sömnbrist, otillräcklig kost, amningssvårigheter, bantningspress, överdriven träning eller negativ kroppsuppfattning kan leda till en enorm påfrestning på din fysiska och psykiska hälsa.

Här är några metoder som kan hjälpa dig minska din stress

✅ Börja uppmärksamma de faktorer som stressar dig och gör en lista över situationer där din stressnivå har varit hög. Om du tar dig tid att utvärdera dessa situationer kan du fastställa sätt att minska eller förhindra att de inträffar igen i framtiden.

✅ Avstå från att äta en kost som är kalorifattig.

✅ Undvik alltför låg kolhydratkonsumtion, utan hitta en balanserad nivå där du fortfarande kan träna tillräckligt mycket och behålla energinivån i ditt dagliga liv.

✅ Håll dig borta från desperata bantningsvanor som innebär att du måste minska ditt kaloriintag på ett tydligt sätt.

✅ Sömnen bör stå högst upp på din prioriteringslista. Om du får en god natts sömn kommer du att se förbättrade resultat för både din fysiska och psykiska hälsa!

✅ Om du tränar regelbundet är det bäst att hålla dig borta från ”lite mat men mycket motion”. Ett bättre alternativ är att antingen minska dina portioner och anstränga dig mindre eller äta mer näring och vara aktiv.

✅ Håll dig på rätt spår när det gäller dina kostmål genom att följa den här enkla planen: tre näringsrika måltider varje dag, två mellanmål mellan måltiderna och en godbit utan skuldkänslor en gång i veckan.

Kvalificera dig för vårt gratis träningsprogram!

🏠 All träning utförs hemma – du behöver inget gymkort!
✋ 💣 ❤️ Obegränsat stöd & pepp från PT William varje vecka
🥇 Nya program varje vecka
💳 Inga kostnader, inga förbindelser
📲 Träningsprogram för hem & gym

Taggat med:

🙌 Läs mer ❤️