Så blir du av med ditt ”gäddhäng”!

Så blir du av med ditt gäddhäng på 90 dagar! Se om du kvalificerar dig för vårt gratis program!

Finns det en ovälkommen följeslagare som hänger i din arm när du rör dig, en följeslagare som verkar bli mer framträdande med åldern? Frukta inte – detta är känt som det ökända ”gäddhänget” eller ”Bingovingar.”

Tre effektiva övningar för att få bort gäddhäng!

1. Armhävningar

2. Tricepspress

3. Dips

Hur och varför får man gäddhäng?

Detta beror främst på en allmän brist på fysisk aktivitet, liten muskelmassa och för mycket underhudsfett. Dessa faktorer gör att huden blir mindre elastisk (genetiken har också en inverkan). När mer fett ackumuleras i kroppen minskar både kollagens flexibilitet och muskelvolymen.

Förändrade hormonnivåer

Överdriven fettansamling på armarna orsakas ofta av en nedgång i testosteronnivåerna. Detta kan leda till gäddhäng, antingen på grund av minskat testosteron eller minskad känslighet för insulin. Hormoner har ett otroligt inflytande över oss – men träning kan vara en avgörande skillnad! Det är viktigt att inse att vid 30-40 års ålder börjar kroppens hormonproduktion att avta.

När du når 50 års ålder har kroppens hormonbalans försämrats avsevärt och blivit otroligt låg, vilket leder till märkbara fysiska förändringar – bland annat en minskad elasticitet i huden.

Även om du inte kan undvika att bli äldre är det något som du själv kan påverka hur du åldras. Även om två personer båda är 30 år gamla kan det finnas tydliga skillnader mellan dem på grund av deras individuella val när det gäller åldrande.

Kvalificera dig för vårt gratis träningsprogram!

🏠 All träning utförs hemma – du behöver inget gymkort!
✋ 💣 ❤️ Obegränsat stöd & pepp från PT William varje vecka
🥇 Nya program varje vecka
💳 Inga kostnader, inga förbindelser
📲 Träningsprogram för hem & gym

Vikten av att äta rätt

Genom att äta en näringsriktig kost och vara aktiv kan man börja förhindra att fett samlas på kroppen eller till och med den fruktade gäddhängningen. En person som är inaktiv och ofta äter snabbmat kommer sannolikt inte att uppleva en åldrandeprocess av samma kvalitet som en mer aktiv person. Valet som leder till bättre hälsa borde vara tydligt!

Utan tvekan är det alltid effektivare att vidta förebyggande åtgärder än att försöka reparera ett befintligt problem. Därför är det bästa sättet att börja tidigt med rutinmässig motion och näringsrika matvanor.

Även om det inte finns någon magisk lösning som ger dig de mest tonade armarna eller ett sexpack, handlar det om hur du upprätthåller din livsstil över tid. Det är viktigt att vara konsekvent och se till att de vanor eller övningar du utför blir en del av din rutin.

Varje dag ska du fatta medvetna beslut och komma ihåg att dina aktiviteter, till exempel träning eller vad du stoppar i dig, räknas.

Om du tar dig tid att träna triceps, muskeln som ligger under fett och hud, kan du inte mirakulöst bota en baksmälla på tisdag. Att konsekvent träna detta område under en längre tid (som varje tisdag!) kommer dock att skapa gynnsamma förutsättningar för att minska den i framtiden.

Både genetik och stress är kritiska faktorer

Jämfört med biceps är triceps en mycket större muskel och kräver därför ett annat tillvägagångssätt när du tränar. Eftersom den är mer motståndskraftig än sin motsvarighet kan du utmana dig själv genom att verkligen tänja på dina gränser samtidigt som du stimulerar tricepsmusklerna!

Få bort ”gäddhänget” – på 90 dagar!

Taggat med:

🙌 Läs mer ❤️